Читај ми

КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВОДОМ 25 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА МЕЂУНАРОДНОГ ВИДЕО ФЕСТИВАЛА ''ВИДЕОМЕДЕЈА''

Понедељак, 11. октобар 2021. године
13.00 часова
Свечана сала, Градска кућа
Трг слободе бр. 1

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствоваће конференцији за новинаре поводом 25 година постојања међународног видео фестивала ''Видеомедеја'' који ће бити одржан од 14. до 16. октобра 2021. године у Културној станици ''Свилара''.

Осим Далибора Рожића, на конференцији ће говорити председница Удружења ''Видеомедеја'' Ивана Сремчевић Матијевић и ПР тог Удружења Маријана Топо.

''Видеомедеја'' је манифестација посвећана искључиво уметности. Архива од преко 15 000 радова, сваке године се обогаћује новим материјалом уметника из целог света. На Фестивалу су представљани уметници који су добитници прворазредних филмских награда, а међу њима су Слободан Шијан, Марина Абрамовић, Зоран Насковски, Олег Кулик, Андреа Арнолд и други.

Главни такмичарски програм представља селекцију радова, који су изабрани на основу интернационалног отвореног конкурса, на који пристиже преко 1000 радова из свих крајева света и око 100 радова из селекција европских дистрибутера. Пратећи програми се реализују у форми пројекција, инсталација, музичко визуелних наступа, перформанса, презентација, трибина и ТВ емисија на локалним и националним станицама.

Нови Сад, 8. октобар 2021. године