Čitaj mi

KONFERENCIJA POVODOM 25 GODINA POSTOJANјA MEĐUNARODNOG VIDEO FESTIVALA ''VIDEOMEDEJA''

Ponedelјak, 11. oktobar 2021. godine
13.00 časova
Svečana sala, Gradska kuća
Trg slobode br. 1

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovaće konferenciji za novinare povodom 25 godina postojanja međunarodnog video festivala ''Videomedeja'' koji će biti održan od 14. do 16. oktobra 2021. godine u Kulturnoj stanici ''Svilara''.

Osim Dalibora Rožića, na konferenciji će govoriti predsednica Udruženja ''Videomedeja'' Ivana Sremčević Matijević i PR tog Udruženja Marijana Topo.

''Videomedeja'' je manifestacija posvećana isklјučivo umetnosti. Arhiva od preko 15 000 radova, svake godine se obogaćuje novim materijalom umetnika iz celog sveta. Na Festivalu su predstavlјani umetnici koji su dobitnici prvorazrednih filmskih nagrada, a među njima su Slobodan Šijan, Marina Abramović, Zoran Naskovski, Oleg Kulik, Andrea Arnold i drugi.

Glavni takmičarski program predstavlјa selekciju radova, koji su izabrani na osnovu internacionalnog otvorenog konkursa, na koji pristiže preko 1000 radova iz svih krajeva sveta i oko 100 radova iz selekcija evropskih distributera. Prateći programi se realizuju u formi projekcija, instalacija, muzičko vizuelnih nastupa, performansa, prezentacija, tribina i TV emisija na lokalnim i nacionalnim stanicama.

Novi Sad, 8. oktobar 2021. godine