Читај ми

КОНФЕРЕНЦИЈА “ДА ЛИ ЈЕ ПРЕДУЗЕТНИШТВО ЗА МЕНЕ?”

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски присуствовao je Конференцији ''Да ли је предузетништво за мене?''. Центар за унапређење и развој друштва – ИДС Нови Сад током 2016. године реализује низ активности с циљем промоције предузетништва под називом “Заједно до повећања конкурентности привреде у години предузетништва” уз подршку Градске управе за привреду Новог Сада.

- Развој предузетништва и подстицање предузетничког духа, поготово код младих, је веома значајно и зато смо ми у Новом Саду подржали овај догађај. Организовањем ове Конференције обележава се десет година од оснивања UNESCO катедре за студије предузетништва. У једном тренутку UNESCO катедра је била домаћин Глобалне недеље предузетништва 2008. године и тада се Србија практично појавила на мапи земаља света које су обележиле ову недељу предузетништва. Собзиром на то да Град Нови Сад у последњих неколико година посебну пажњу поклања развоју предузетништва, ми смо видели овај догађај као прилику да представимо оно што ми радимо, а у исто време и да видимо шта то ради Универзитет. Град Нови Сад подржава предузетништво од 2013. године, конкретно кроз финансијску помоћ свима онима који желе да започну приватан посао, а то су сва она лица на евиденцији Националне службе за запошљавање, а са друге стране омогућавамо им и неку врсту менторинга путем бесплатне обуке коју добијају од стране Града Новог Сада - рекао је мр Горан Сечујски.

Од оснивања, UNESCO катедра за студије предузетништва Универзитета у Новом Саду (УЦЕС) активно је била укључена у промоцију предузетништва и предузетничке културе, како на универзитету, тако и у широј заједници. Усмерена је ка студентском предузетништву, повезивању универзитета и привреде, подршци иновацијама.

Образовну мисију УЦЕС спроводи кроз мастер студије “Предузетништво”, на коју се ове године уписује осма генерација студената. До сада је студије одслушало више од 80 полазника. Студије се реализују на енглеском и српском језику, и до данас су задржале карактер регионалних студија, са предавачима из Босне и Херцеговине и Македоније.

Нови Сад, 21. април 2016. године