Читај ми

КОМПАНИЈА ''ЕНЕРГОТЕХНИКА ЈУЖНА БАЧКА'' ДОНИРАЛА КОМПЈУТЕРЕ ШОСО ''МИЛАН ПЕТРОВИЋ''

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је ШОСО ''Милан Петровић'' поводом уручења донације, у виду 15 компјутера, коју је обезбедила компанија ''Енерготехника Јужна Бачка''. Школа је јединствена институција у региону, и брине о особама са инвалидитетом и деци са сметњама у развоју од рођења до старости, и то на 37 локација у Новом Саду.

Организована је као мрежа центара и служби који се баве васпитањем и образовањем, социјалном заштитом, рехабилитацијом, здравственом негом, радним ангажовањем, продајом производа и услуга, друштвено-културним активностима особа којима је потребна специфична друштвена подршка у циљу социјалне инклузије.

- Трећег децембра када обележавамо Међународни дан особа са инвалидитетом користим прилику да се захвалим запосленима, родитељима и деци која се суочавају са великим искушењима у животу, јер то што се ради у овој школи, деценијама уназад, никог не оставља равнодушним. Као Град и заједница морамо да обезбедимо најбоље услове за живот и учење у школи која је мултидисциплинарна и где постоји снажна синергија колектива, породица и ђака. Ова приватна компанија не гледа само свој профит и њихов чин је позивница другим фирмама да пруже подршку. Град за различите програме намењене особама са инвалидитетом издваја 196 милона динара, а снажан партнер нам је школа ''Милан Петровић''. Морамо показати солидарност свакодневно и учинити све да олакшамо живот људима који имају потешкоће, а они су пример позитивног приступа решавању проблема, и помажу нам да схватимо прави смисао живота - истакао је градоначелник Милош Вучевић и изразио здовољство што су секције ШОСО ''Милан Петровић'' део програма Новог Сада као Европске престонице културе.

Директор компаније ''Енерготехника Јужна Бачка'' Драгољуб Збиљић рекао је да су особе са инвалидитетом незамењиви део нашег друштва и изразио наду да ће донација допринети њихвом учењу. Та компанија годинама помаже ШОСО ''Милан Петровић'', сарађује и са предузећем ''Дес'', а генерални је спонзор параолимпијске репрезентације стонотенисера.

Директорица ШОСО ''Милан Петровић'' Славица Марковић захвалила се Граду и компанији ''Енерготехника Јужна Бачка'' на великој подршци баз које не би могли, како је рекла, да у континуитету задовољавају најразличитије потребе 1200 директних корисника, а још око 1000 индиректних.

Нови Сад, 3. децембар 2017. године