Čitaj mi

KOMPANIJA ''ENERGOTEHNIKA JUŽNA BAČKA'' DONIRALA KOMPJUTERE ŠOSO ''MILAN PETROVIĆ''

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je ŠOSO ''Milan Petrović'' povodom uručenja donacije, u vidu 15 kompjutera, koju je obezbedila kompanija ''Energotehnika Južna Bačka''. Škola je jedinstvena institucija u regionu, i brine o osobama sa invaliditetom i deci sa smetnjama u razvoju od rođenja do starosti, i to na 37 lokacija u Novom Sadu.

Organizovana je kao mreža centara i službi koji se bave vaspitanjem i obrazovanjem, socijalnom zaštitom, rehabilitacijom, zdravstvenom negom, radnim angažovanjem, prodajom proizvoda i usluga, društveno-kulturnim aktivnostima osoba kojima je potrebna specifična društvena podrška u cilju socijalne inkluzije.

- Trećeg decembra kada obeležavamo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom koristim priliku da se zahvalim zaposlenima, roditeljima i deci koja se suočavaju sa velikim iskušenjima u životu, jer to što se radi u ovoj školi, decenijama unazad, nikog ne ostavlja ravnodušnim. Kao Grad i zajednica moramo da obezbedimo najbolje uslove za život i učenje u školi koja je multidisciplinarna i gde postoji snažna sinergija kolektiva, porodica i đaka. Ova privatna kompanija ne gleda samo svoj profit i njihov čin je pozivnica drugim firmama da pruže podršku. Grad za različite programe namenjene osobama sa invaliditetom izdvaja 196 milona dinara, a snažan partner nam je škola ''Milan Petrović''. Moramo pokazati solidarnost svakodnevno i učiniti sve da olakšamo život ljudima koji imaju poteškoće, a oni su primer pozitivnog pristupa rešavanju problema, i pomažu nam da shvatimo pravi smisao života - istakao je gradonačelnik Miloš Vučević i izrazio zdovoljstvo što su sekcije ŠOSO ''Milan Petrović'' deo programa Novog Sada kao Evropske prestonice kulture.

Direktor kompanije ''Energotehnika Južna Bačka'' Dragoljub Zbiljić rekao je da su osobe sa invaliditetom nezamenjivi deo našeg društva i izrazio nadu da će donacija doprineti njihvom učenju. Ta kompanija godinama pomaže ŠOSO ''Milan Petrović'', sarađuje i sa preduzećem ''Des'', a generalni je sponzor paraolimpijske reprezentacije stonotenisera.

Direktorica ŠOSO ''Milan Petrović'' Slavica Marković zahvalila se Gradu i kompaniji ''Energotehnika Južna Bačka'' na velikoj podršci baz koje ne bi mogli, kako je rekla, da u kontinuitetu zadovoljavaju najrazličitije potrebe 1200 direktnih korisnika, a još oko 1000 indirektnih.

Novi Sad, 3. decembar 2017. godine