Читај ми

ИЗВЕСНА ПОТПУНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ИЛИ ИЗГРАДЊА НОВОГ ОБЈЕКТА ОШ „МИЛОШ ЦРЊАНСКИ“

Приликом данашње посете ОШ ''Милош Црњански'' градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Покрајинске владе Игор Мировић најавили су или потпуну реконструкцију или изградњу новог објекта те образовне установе, с обзиром на то да услови за рад тренутно нису задовољавајући.

- Постоји апсолутно јединство када је реч о капиталним пројектима за развој нашег града, покрајине и наше државе Србије. Много је лакше водити град уз подршку покрајинске и републичке владе, него што је то био случај у мом првом мандату. ОШ ''Милош Црњански'' нам је један од приоритета, објекат је у веома лошем стању, а урбанисти ће нам рећи да ли је оправдано да градимо у дворишту нов објекат, па да касније на месту постојећег буду изграђени спортски терени. Ми навијамо за ту опцију како би Сателит добио најмодернију школу која би била тако пројектована да ђаци могу да је похађају у једној смени. Разговарали смо и са директорима других школа у Новом Саду о томе шта све можемо да учинимо како бисмо побољшали услове за рад, а нама у Граду је, између осталог, у агенди проширење ОШ ''Иван Гундулић'' на Подбари - нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Директорица школе Милица Вучићевић захвалила се званичницима на посети и истакла да без обзира на то што немају баш најбоље услове за рад, ђаци постижу изванредне резултате на такмичењима свих нивоа. Она се захвалила градоначелнику Вучевићу на томе што су прваци у Новом Саду добили бесплатне уџбенике, јер је то свима у многоме олакшало почетак школске године.

Према речима Игора Мировића, последњих година у Војводини и широм Србије је у току обнова школских објеката, као и дигитализација школа.

- Стабилизовали смо јавне финансије, држава је учинила много тога да покрајинска и градска каса буду пуније, па са већим амбицијама можемо да говоримо о изградњи нових објеката, а сва је прилика да ћемо овде ући у један такав посао. Деценијама се није улагало у школске зграде, а данас се, само на примеру Новог Сада, може видети колико се на томе ради. Делујемо уједињени и то даје резултате, а све послове изводимо професионално и чисто, за разлику од наших претходника, па када немате проневере и радите са бригом за јавна средства, онда можете да уложите у пројекте које грађани очекују - закључио је Мировић.

Нови Сад, 2. септембар 2019. године