Čitaj mi

IZVESNA POTPUNA REКONSTRUКCIJA ILI IZGRADNJA NOVOG OBJEКTA OŠ „MILOŠ CRNJANSКI“

Prilikom današnje posete OŠ ''Miloš Crnjanski'' gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović najavili su ili potpunu rekonstrukciju ili izgradnju novog objekta te obrazovne ustanove, s obzirom na to da uslovi za rad trenutno nisu zadovoljavajući.

- Postoji apsolutno jedinstvo kada je reč o kapitalnim projektima za razvoj našeg grada, pokrajine i naše države Srbije. Mnogo je lakše voditi grad uz podršku pokrajinske i republičke vlade, nego što je to bio slučaj u mom prvom mandatu. OŠ ''Miloš Crnjanski'' nam je jedan od prioriteta, objekat je u veoma lošem stanju, a urbanisti će nam reći da li je opravdano da gradimo u dvorištu nov objekat, pa da kasnije na mestu postojećeg budu izgrađeni sportski tereni. Mi navijamo za tu opciju kako bi Satelit dobio najmoderniju školu koja bi bila tako projektovana da đaci mogu da je pohađaju u jednoj smeni. Razgovarali smo i sa direktorima drugih škola u Novom Sadu o tome šta sve možemo da učinimo kako bismo poboljšali uslove za rad, a nama u Gradu je, između ostalog, u agendi proširenje OŠ ''Ivan Gundulić'' na Podbari - naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Direktorica škole Milica Vučićević zahvalila se zvaničnicima na poseti i istakla da bez obzira na to što nemaju baš najbolje uslove za rad, đaci postižu izvanredne rezultate na takmičenjima svih nivoa. Ona se zahvalila gradonačelniku Vučeviću na tome što su prvaci u Novom Sadu dobili besplatne udžbenike, jer je to svima u mnogome olakšalo početak školske godine.

Prema rečima Igora Mirovića, poslednjih godina u Vojvodini i širom Srbije je u toku obnova školskih objekata, kao i digitalizacija škola.

- Stabilizovali smo javne finansije, država je učinila mnogo toga da pokrajinska i gradska kasa budu punije, pa sa većim ambicijama možemo da govorimo o izgradnji novih objekata, a sva je prilika da ćemo ovde ući u jedan takav posao. Decenijama se nije ulagalo u školske zgrade, a danas se, samo na primeru Novog Sada, može videti koliko se na tome radi. Delujemo ujedinjeni i to daje rezultate, a sve poslove izvodimo profesionalno i čisto, za razliku od naših prethodnika, pa kada nemate pronevere i radite sa brigom za javna sredstva, onda možete da uložite u projekte koje građani očekuju - zaključio je Mirović.

Novi Sad, 2. septembar 2019. godine