Читај ми

ИЗВЕДЕНА БЕСПЛАТНА ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „АНТИГОНА“

Члан Градског већа за образовање Радомир Дабетић присуствовао је конференцији за новинаре поводом бесплатног извођења позоришне представе „Антигона“ за ученике новосадских средњих школа. Студенти четврте године Академије драмских уметности из Новог Сада су режирали ту представу у којој и глуме, а представа је изведена на великој сцени Српског народног позоришта коју је видело око хиљаду ученика.     

- Нови Сад је једини град у Србији који је покренуо овакву акцију и сматрамо да ћемо тиме подићи културни и образовни ниво млађих генерација - истакао је на конференцији члан Градског већа за образовање Радомир Дабетић и додао да је веома битан и васпитни циљ ове акције. - Ово је прави начин да се образује нова позоришна публика која ће бити у прилици да у наредном периоду види капитална дела домаће и стране књижевности на позоришним даскама.

У склопу пројекта "Школска лектира у позоришту" у току прошле године су изведене две представе, Чеховљев "Ујка Вања" и Кочићев "Јазавац пред судом", a видело их је око 4500 новосадских ученика основних и средњих школа.

 

Нови Сад, 25. фебруар 2014. године