Čitaj mi

IZVEDENA BESPLATNA POZORIŠNA PREDSTAVA „ANTIGONA“

Član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić prisustvovao je konferenciji za novinare povodom besplatnog izvođenja pozorišne predstave „Antigona“ za učenike novosadskih srednjih škola. Studenti četvrte godine Akademije dramskih umetnosti iz Novog Sada su režirali tu predstavu u kojoj i glume, a predstava je izvedena na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta koju je videlo oko hilјadu učenika.     

- Novi Sad je jedini grad u Srbiji koji je pokrenuo ovakvu akciju i smatramo da ćemo time podići kulturni i obrazovni nivo mlađih generacija - istakao je na konferenciji član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić i dodao da je veoma bitan i vaspitni cilј ove akcije. - Ovo je pravi način da se obrazuje nova pozorišna publika koja će biti u prilici da u narednom periodu vidi kapitalna dela domaće i strane književnosti na pozorišnim daskama.

U sklopu projekta "Školska lektira u pozorištu" u toku prošle godine su izvedene dve predstave, Čehovlјev "Ujka Vanja" i Kočićev "Jazavac pred sudom", a videlo ih je oko 4500 novosadskih učenika osnovnih i srednjih škola.

 

Novi Sad, 25. februar 2014. godine