Читај ми

ИЗЛОЖБОМ ЛИКОВНИХ РАДОВА ОБЕЛЕЖЕНО 60 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА ДЕЧЈЕГ ОДЕЉЕЊА ГРАДСКЕ БИБЛИОТЕКЕ

Поводом обележавања 60 година од оснивања Дечјег одељења Градске библиотеке у Новом Саду у тој установи културе организована је  изложба ликовних радова учесника конкурса „Библиотека пуна књига, слова и маште”. Изложбу је отворио члан Градског већа за културу Вања Вученовић.

- Градска библиотека у Новом Саду, најстарија установа културе чији је оснивач Град, ове године обележава 170 година од оснивања библиотеке и шест деценија рада Дечјег одељења. Обележавајући ове значајне јубилеје ми желимо да укажемо на значај културне мисије Градске библиотеке, али и да искажемо спремност да је подржимо и додатно оснажимо како би она у будућности још боље радила- изјавио је Вања Вученовић и додао да ће Град у јуну, након ребаланса буџета издвојити средства за куповину нових књига за потребе Градске библиотеке.

На конкурс Градске библиотеке у Новом Саду и Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине стигло је преко 300 ликовних радова. Учествовала су деца из 20 основних школа из Новог Сада, Београда, Књажевца, Куршумлије, Кисача, Вршца, Змајева, Сремске Каменице, Бача и Бегеча, која су својим ликовним радовима креативно дочарала свој доживљај библиотеке, посебно одељења намењеног деци и дала своју визију будуће дечије библиотеке. Жири је одабрао 71 рад за излагање и доделио једну прву награду, две друге и три треће награде, као и једну посебну награду Центра за ликовно васпитање. За најбољи проглашен је рад ученице београдске Основне школе „Стеван Синђелић“ Антонине Обрадовић.

Нови Сад, 27. март 2015. године