Čitaj mi

IZLOŽBOM LIKOVNIH RADOVA OBELEŽENO 60 GODINA OD OSNIVANJA DEČJEG ODELJENJA GRADSKE BIBLIOTEKE

Povodom obeležavanja 60 godina od osnivanja Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke u Novom Sadu u toj ustanovi kulture organizovana je  izložba likovnih radova učesnika konkursa „Biblioteka puna knjiga, slova i mašte”. Izložbu je otvorio član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović.

- Gradska biblioteka u Novom Sadu, najstarija ustanova kulture čiji je osnivač Grad, ove godine obeležava 170 godina od osnivanja biblioteke i šest decenija rada Dečjeg odeljenja. Obeležavajući ove značajne jubileje mi želimo da ukažemo na značaj kulturne misije Gradske biblioteke, ali i da iskažemo spremnost da je podržimo i dodatno osnažimo kako bi ona u budućnosti još bolje radila- izjavio je Vanja Vučenović i dodao da će Grad u junu, nakon rebalansa budžeta izdvojiti sredstva za kupovinu novih knjiga za potrebe Gradske biblioteke.

Na konkurs Gradske biblioteke u Novom Sadu i Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine stiglo je preko 300 likovnih radova. Učestvovala su deca iz 20 osnovnih škola iz Novog Sada, Beograda, Knjaževca, Kuršumlije, Kisača, Vršca, Zmajeva, Sremske Kamenice, Bača i Begeča, koja su svojim likovnim radovima kreativno dočarala svoj doživljaj biblioteke, posebno odeljenja namenjenog deci i dala svoju viziju buduće dečije biblioteke. Žiri je odabrao 71 rad za izlaganje i dodelio jednu prvu nagradu, dve druge i tri treće nagrade, kao i jednu posebnu nagradu Centra za likovno vaspitanje. Za najbolji proglašen je rad učenice beogradske Osnovne škole „Stevan Sinđelić“ Antonine Obradović.

Novi Sad, 27. mart 2015. godine