Читај ми

ИЗГРАДЊА ПРИСТУПНИХ САОБРАЋАЈНИЦА ДРУМСКО-ЖЕЛЕЗНИЧКОГ МОСТА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор Републичке дирекције за имовину Републике Србије Јован Воркапић потписали су Уговор о преносу права јавне својине Републике Србије у јавну својину Града Новог Сада, без накнаде, на непокретностима које чине четири катастарске парцеле, а за потребе изградње приступних саобраћајница друмско-железничког моста преко Дунава у Новом Саду.

- Данашњим потписивањем уговора између Града Новог Сада и Републике Србије је у најкраћем року решено питање преноса права својине без накнаде, на четири парцеле  које су неопходне за изградњу приступних саобраћајница Жежељевом мосту. Након преузимања тих парцела, Завод за изградњу града, односно Град Нови Сад, ће у законском року спровести неопходне процедуре како би се искористила предвиђена средства обезбеђена преко ИПА фонда у вредности од 5,5 милиона еура -  рекао је градоначелник Милош Вучевић и том приликом се захвалио Влади Републике Србије која је у кратком року донела ову одлуку.

Директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић истакао је да је Влада Републике Србије, односно Републичка дирекција за имовину уложила труд како би својим брзим деловањем помогла Граду Новом Саду и тиме створила предуслове за изградњу приступних саобраћајница Жежељевом мосту. Он је додао да је тај мост веома битан за Град, али и за целу земљу, те да је због тога Влада одлучила да се овај посао уради у максимално кратком временском року.

Парцеле на потезу Транџамента и код Београдског кеја су Планом генералне регулације већ планиране за изградњу приступних саобраћајница које ће бити финансиране из средстава националног програма за Републику Србију у оквиру ИПА фонда, док ће Град обезбедити средства за израду и прикупљање неопходне документације.

Нови Сад, 30. октобар 2013. године