Čitaj mi

IZGRADNJA PRISTUPNIH SAOBRAĆAJNICA DRUMSKO-ŽELEZNIČKOG MOSTA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije Jovan Vorkapić potpisali su Ugovor o prenosu prava javne svojine Republike Srbije u javnu svojinu Grada Novog Sada, bez naknade, na nepokretnostima koje čine četiri katastarske parcele, a za potrebe izgradnje pristupnih saobraćajnica drumsko-železničkog mosta preko Dunava u Novom Sadu.

- Današnjim potpisivanjem ugovora između Grada Novog Sada i Republike Srbije je u najkraćem roku rešeno pitanje prenosa prava svojine bez naknade, na četiri parcele  koje su neophodne za izgradnju pristupnih saobraćajnica Žeželjevom mostu. Nakon preuzimanja tih parcela, Zavod za izgradnju grada, odnosno Grad Novi Sad, će u zakonskom roku sprovesti neophodne procedure kako bi se iskoristila predviđena sredstva obezbeđena preko IPA fonda u vrednosti od 5,5 miliona eura -  rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i tom prilikom se zahvalio Vladi Republike Srbije koja je u kratkom roku donela ovu odluku.

Direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić istakao je da je Vlada Republike Srbije, odnosno Republička direkcija za imovinu uložila trud kako bi svojim brzim delovanjem pomogla Gradu Novom Sadu i time stvorila preduslove za izgradnju pristupnih saobraćajnica Žeželjevom mostu. On je dodao da je taj most veoma bitan za Grad, ali i za celu zemlju, te da je zbog toga Vlada odlučila da se ovaj posao uradi u maksimalno kratkom vremenskom roku.

Parcele na potezu Trandžamenta i kod Beogradskog keja su Planom generalne regulacije već planirane za izgradnju pristupnih saobraćajnica koje će biti finansirane iz sredstava nacionalnog programa za Republiku Srbiju u okviru IPA fonda, dok će Grad obezbediti sredstva za izradu i prikupljanje neophodne dokumentacije.

Novi Sad, 30. oktobar 2013. godine