Читај ми

ИСПРАЋАЈ ДЕЦЕ НА РЕКРЕАТИВНИ ОДМОР

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић испратио је 39 деце основношколског узраста на летовање у одмаралиште Црвеног крста на Вршачком брегу.

- Захваљујући снажној подршци Града Новог Сада у реализацији програма Народне кухиње Црвеног крста и ове године ће деци корисника Народне кухиње бити омогућено да оду на рекреативан одмор. Битно је истаћи да су у питању најмлађи корисници, деца из основних школа којима је оваква врста одмора и најпотребнијa. Град Нови Сад је још једном показао да води одговорну социјалну политику и подједнаку бригу о свим категоријама становништва  -  рекао је Тихомир Николић и пожелео деци срећан пут и угодан боравак на летовању.

Током десетодневног боравка на летовању деца ће имати прилику да се кроз бројне садржаје и радионице које воде млади волонтери Црвеног крста упознају са организацијом Црвеног крста, њеним основним принципима и едукују се кроз пројете „Промоција хуманих вредности“ , „Стоп трговини људима“ као и многе друге.

Нови Сад, 23. јул 2016. године