Читај ми

ИНТЕНЗИВНИ РАДОВИ ЗА КВАЛИТЕТНИЈИ ЖИВОТ СТАНОВНИКА ВЕТЕРНИКА И АДИЦА

Градоначелник Милан Ђурић обишао је радове на изградњи водоводне  и канализационе мреже,  слив северно од Улице Девет Југовића са црпном станицом у насељу Ветерник, као и радове на изградњи новог вртића ПУ „Радосно детињство“ у Адицама, који у октобру отвара врата за најмлађе Новосађане. 

- Објекат је у поодмаклој фази радова, који теку по плану, а по њиховом завршетку, већ у октобру месецу, овај вртић ће моћи да похађа 250 малишана. Просторност новог објекта огледа се у 11 нових соба, уз фискултурну салу, три канцеларије за васпитаче, кухињу, вешерај, лифт за храну и слично, а објекат је површине 2200m2. Вредност инвестиције је 490 милиона динара. Нови објекат се завршава и у Улици Мише Димитријевића, чиме ће наши најмлађи суграђани, у јануару наредне године добити још један вртић. У овом тренутку имамо 17 360 малишана који иду у државне вртиће потпуно бесплатно, а што се тиче приватних вртића, већ од 25. јула на седници Скупштине Града се очекује усвајање ребаланса буџета, којим су предвиђена повећана средства, као и број деце које субвенционишемо за 100 малишана, па ће то бити 3800 деце која иду у приватна забавишта. Ово је добра новина, која ће свакако позитивно утицати на смањење листе чекања. Ради се и на надоградњи и реконструкцији објеката у Ковиљу и на Клисанском путу, тако  да се заиста трудимо да у највећој могућој мери  изађемо у сусрет реалним потребама Предшколске установе и наших најмлађих суграђана – рекао је градоначелник, обраћајући се присутнима испред објекта ПУ „Радосно детињство“, који се гради у Адицама.
Градоначелник се потом осврнуо на стање у вези са изградњом водоводне и канализационе инфраструктуре у Ветернику.
- У току су и радови на изградњи око 3,5 km водоводне и исто толико канализационе мреже, како би након тога могли да се изведу радови асфалтирања улица. Ради се о укупно  седам улица које ће добити водовод и канализацију. До данашњег дана завршена је водоводна мрежа у целости, као и највећи део канализационе, остало је још око 200 метара да се ови радови комплетирају, као и радови на изградњи црпне станице, што се очекује већ средином наредног месеца. Молим наше суграђане да поднесу захтеве за прикључак ЈКП „Водовод и канализација“  и да напокон имају пристојне услове за живот у 21. веку – истакао је градоначелник.
- Морамо наставити са изградњом инфраструктуре, јер је она предуслов за све даље, да наставимо да се развијамо и да Новосађани квалитетније живе – закључио је.

Градоначелник је овом приликом посетио и МЗ „Адице“, као  и породично домаћинство породице Љубана Корице у Ветернику, где се у разговору са мештанима ових насеља упознао са текућим проблемима становника ових делова Града. Такође, како се квалитет живота огледа, не само у уређеној инфраструктури, него и садржајима опште – друштвеног стандарда, попут спортских садржаја, градоначелник је посетио и ФК „Проф. Болесников“ у Адицама.

Нови Сад, 14. јул 2023. године