Čitaj mi

INTENZIVNI RADOVI ZA KVALITETNIJI ŽIVOT STANOVNIKA VETERNIKA I ADICA

Gradonačelnik Milan Đurić obišao je radove na izgradnji vodovodne  i kanalizacione mreže,  sliv severno od Ulice Devet Jugovića sa crpnom stanicom u naselјu Veternik, kao i radove na izgradnji novog vrtića PU „Radosno detinjstvo“ u Adicama, koji u oktobru otvara vrata za najmlađe Novosađane. 

- Objekat je u poodmakloj fazi radova, koji teku po planu, a po njihovom završetku, već u oktobru mesecu, ovaj vrtić će moći da pohađa 250 mališana. Prostornost novog objekta ogleda se u 11 novih soba, uz fiskulturnu salu, tri kancelarije za vaspitače, kuhinju, vešeraj, lift za hranu i slično, a objekat je površine 2200m2. Vrednost investicije je 490 miliona dinara. Novi objekat se završava i u Ulici Miše Dimitrijevića, čime će naši najmlađi sugrađani, u januaru naredne godine dobiti još jedan vrtić. U ovom trenutku imamo 17 360 mališana koji idu u državne vrtiće potpuno besplatno, a što se tiče privatnih vrtića, već od 25. jula na sednici Skupštine Grada se očekuje usvajanje rebalansa budžeta, kojim su predviđena povećana sredstva, kao i broj dece koje subvencionišemo za 100 mališana, pa će to biti 3800 dece koja idu u privatna zabavišta. Ovo je dobra novina, koja će svakako pozitivno uticati na smanjenje liste čekanja. Radi se i na nadogradnji i rekonstrukciji objekata u Kovilјu i na Klisanskom putu, tako  da se zaista trudimo da u najvećoj mogućoj meri  izađemo u susret realnim potrebama Predškolske ustanove i naših najmlađih sugrađana – rekao je gradonačelnik, obraćajući se prisutnima ispred objekta PU „Radosno detinjstvo“, koji se gradi u Adicama.
Gradonačelnik se potom osvrnuo na stanje u vezi sa izgradnjom vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Veterniku.
- U toku su i radovi na izgradnji oko 3,5 km vodovodne i isto toliko kanalizacione mreže, kako bi nakon toga mogli da se izvedu radovi asfaltiranja ulica. Radi se o ukupno  sedam ulica koje će dobiti vodovod i kanalizaciju. Do današnjeg dana završena je vodovodna mreža u celosti, kao i najveći deo kanalizacione, ostalo je još oko 200 metara da se ovi radovi kompletiraju, kao i radovi na izgradnji crpne stanice, što se očekuje već sredinom narednog meseca. Molim naše sugrađane da podnesu zahteve za priklјučak JKP „Vodovod i kanalizacija“  i da napokon imaju pristojne uslove za život u 21. veku – istakao je gradonačelnik.
- Moramo nastaviti sa izgradnjom infrastrukture, jer je ona preduslov za sve dalјe, da nastavimo da se razvijamo i da Novosađani kvalitetnije žive – zaklјučio je.

Gradonačelnik je ovom prilikom posetio i MZ „Adice“, kao  i porodično domaćinstvo porodice Ljubana Korice u Veterniku, gde se u razgovoru sa meštanima ovih naselјa upoznao sa tekućim problemima stanovnika ovih delova Grada. Takođe, kako se kvalitet života ogleda, ne samo u uređenoj infrastrukturi, nego i sadržajima opšte – društvenog standarda, poput sportskih sadržaja, gradonačelnik je posetio i FK „Prof. Bolesnikov“ u Adicama.

Novi Sad, 14. jul 2023. godine