Читај ми

ИНТЕНЗИВИРАЊЕ АКЦИЈЕ „ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић реаговао је поводом обијања магацина хуманитарне организације "Чепом до осмеха" у Новом Саду одакле је украдено око две и по тоне чепова, као и двоје електричних инвалидских колица намењених деци, а која су купљена новцем од продаје чепова.

- Имајући у виду синоћни инцидент, односно крађу која се одиграла у магацину Удружења „Чепом до осмеха“ желим да апелујем на Новосађане да се сви још више, снажније и јаче укључимо у подршку тој акцији. Јасно и гласно треба да поручимо да такве ствари нећемо да трпимо у Новом Саду, јер то није ни људски ни новосадски и да не желимо да оне буду део наше свакодневице. Ми смо ступили у контакт, како са представницима Удружења, тако и са Полицијском управом Нови Сад која чини све да открије починиоце тог кривичног дела.  Договорена је још снажнија подршка Града Новог Сада, јер ми нећемо одустати од те племените идеје. Позивам све Новосађане, друштвено-одговорне компаније, удружења и невладине организације да наставимо да подржавамо ту акцију још интензивније. Имаћемо нове пунктове за сакупљање чепова у граду, зато, хајде да не бацамо чепове у контејнере, него на места која ће бити означена за ту намену и да тиме помогнемо онима којима је помоћ заиста потребна. Морамо бити солидарни и показати право лице Новог Сада, како бисмо донекле исправили оно што је учињено синоћ и кренули напред – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Акција “Чепом до осмеха” је настала на иницијативу дипломиране еколошкиње и председнице хуманитарно еколошке организације „Чепом до осмеха“ Вање Петковић из Новог Сада, која је током својих студија сазнала за пример добре праксе Словеније, где је покренута хуманитарна акција рециклирања чепова са циљем прикупљања средстава за помоћ деци са инвалидитетом или са неком сметњом у развоју у образовно-школском процесу. Та хуманитарно-еколошка акција сакупљања пластичних чепова, покренута је у децембру 2012. године, а данас је распрострањена широм земље ради помоћи деци са инвалидитетом да им се омогући лакше функционисање у образовању.

Нови Сад, 25. октобар 2016. године