Čitaj mi

INTENZIVIRANјE AKCIJE „ČEPOM DO OSMEHA“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević reagovao je povodom obijanja magacina humanitarne organizacije "Čepom do osmeha" u Novom Sadu odakle je ukradeno oko dve i po tone čepova, kao i dvoje električnih invalidskih kolica namenjenih deci, a koja su kuplјena novcem od prodaje čepova.

- Imajući u vidu sinoćni incident, odnosno krađu koja se odigrala u magacinu Udruženja „Čepom do osmeha“ želim da apelujem na Novosađane da se svi još više, snažnije i jače uklјučimo u podršku toj akciji. Jasno i glasno treba da poručimo da takve stvari nećemo da trpimo u Novom Sadu, jer to nije ni lјudski ni novosadski i da ne želimo da one budu deo naše svakodnevice. Mi smo stupili u kontakt, kako sa predstavnicima Udruženja, tako i sa Policijskom upravom Novi Sad koja čini sve da otkrije počinioce tog krivičnog dela.  Dogovorena je još snažnija podrška Grada Novog Sada, jer mi nećemo odustati od te plemenite ideje. Pozivam sve Novosađane, društveno-odgovorne kompanije, udruženja i nevladine organizacije da nastavimo da podržavamo tu akciju još intenzivnije. Imaćemo nove punktove za sakuplјanje čepova u gradu, zato, hajde da ne bacamo čepove u kontejnere, nego na mesta koja će biti označena za tu namenu i da time pomognemo onima kojima je pomoć zaista potrebna. Moramo biti solidarni i pokazati pravo lice Novog Sada, kako bismo donekle ispravili ono što je učinjeno sinoć i krenuli napred – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Akcija “Čepom do osmeha” je nastala na inicijativu diplomirane ekološkinje i predsednice humanitarno ekološke organizacije „Čepom do osmeha“ Vanje Petković iz Novog Sada, koja je tokom svojih studija saznala za primer dobre prakse Slovenije, gde je pokrenuta humanitarna akcija recikliranja čepova sa cilјem prikuplјanja sredstava za pomoć deci sa invaliditetom ili sa nekom smetnjom u razvoju u obrazovno-školskom procesu. Ta humanitarno-ekološka akcija sakuplјanja plastičnih čepova, pokrenuta je u decembru 2012. godine, a danas je rasprostranjena širom zemlјe radi pomoći deci sa invaliditetom da im se omogući lakše funkcionisanje u obrazovanju.

Novi Sad, 25. oktobar 2016. godine