Читај ми

ИНФОРМАЦИЈА О СТАЊУ У НОВОСАДСКИМ ВРТИЋИМА И ШКОЛАМА

На данашњем састанку чланице Градског већа за образовање Дине Вучинић са руководиоцем Школске управе Нови Сад Миланом Грујин, председницом Актива директора основних школа Јасмином Пастоњицки, директорктором ПУ „Радосно детињство“ Маријаном Попов и замеником начелника Градске управе за образовање Срђаном Јаковљев, изнете су информације о тренутној ситуацији у предшколској и основношколским установама.

У ПУ „Радосно детињство“ откривено је шест случајева заражених корона вирусом код запослених. Од данас, у свим вртићима ПУ „Радосно детињство“ на снази је нова мера која подразумева да родитељи не улазе у објекте вртића, већ да децу предају особљу, на улазу. Та мера се спроводи на препоруку Института за јавно здравље Војводине, како би се избегле гужве унутар вртића.

У појединим основним и средњим школама неколико ученика је у самоизолацији из предострожности јер су били у контакту са зараженим особама. У Основној музичкој школи „Јосип Славенски“ и у Основној школи „Јован Дучић“ у Петроварадину, у којима су прошле недеље појачане мере заштите због регистрованих случајева вируса нема повећања броја заражених.

-Ми смо у свакодневној комуникацији са надлежнима из Института за јавно здравље Војводине чије препоруке слушамо и спроводимо, као и са представницима Предшколске установе „Радосно детињство“, Актива директора основних и средњих школа и Школске управе који нас редовно информишу о стању у својим установама. Наставићемо да извештавамо јавност о ситуацији у вртићима, основним и средњим школама са територије Града, а Градска управа за образовање је у буџету за ову годину издвојила додатна средства за заштитну опрему и дезинфекцију, за потребе образовних установа - изјавила је Дина Вучинић.

Нови Сад, 28. октобар 2020. године