Čitaj mi

INFORMACIJA O STANJU U NOVOSADSКIM VRTIĆIMA I ŠКOLAMA

Na današnjem sastanku članice Gradskog veća za obrazovanje Dine Vučinić sa rukovodiocem Školske uprave Novi Sad Milanom Grujin, predsednicom Aktiva direktora osnovnih škola Jasminom Pastonjicki, direktorktorom PU „Radosno detinjstvo“ Marijanom Popov i zamenikom načelnika Gradske uprave za obrazovanje Srđanom Jakovljev, iznete su informacije o trenutnoj situaciji u predškolskoj i osnovnoškolskim ustanovama.

U PU „Radosno detinjstvo“ otkriveno je šest slučajeva zaraženih korona virusom kod zaposlenih. Od danas, u svim vrtićima PU „Radosno detinjstvo“ na snazi je nova mera koja podrazumeva da roditelji ne ulaze u objekte vrtića, već da decu predaju osoblju, na ulazu. Ta mera se sprovodi na preporuku Instituta za javno zdravlje Vojvodine, kako bi se izbegle gužve unutar vrtića.

U pojedinim osnovnim i srednjim školama nekoliko učenika je u samoizolaciji iz predostrožnosti jer su bili u kontaktu sa zaraženim osobama. U Osnovnoj muzičkoj školi „Josip Slavenski“ i u Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Petrovaradinu, u kojima su prošle nedelje pojačane mere zaštite zbog registrovanih slučajeva virusa nema povećanja broja zaraženih.

-Mi smo u svakodnevnoj komunikaciji sa nadležnima iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine čije preporuke slušamo i sprovodimo, kao i sa predstavnicima Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola i Školske uprave koji nas redovno informišu o stanju u svojim ustanovama. Nastavićemo da izveštavamo javnost o situaciji u vrtićima, osnovnim i srednjim školama sa teritorije Grada, a Gradska uprava za obrazovanje je u budžetu za ovu godinu izdvojila dodatna sredstva za zaštitnu opremu i dezinfekciju, za potrebe obrazovnih ustanova - izjavila je Dina Vučinić.

Novi Sad, 28. oktobar 2020. godine