Читај ми

И СОМБОРСКИ БУЛЕВАР ПРЕ РОКА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, председник скупштине Александар Јовановић и директор ЗИГ-а Борислав Новаковић свечано су отворили за саобраћај Сомборски булевар, који због своје сложености има карактеристике аутопута и представља значајну етапу изградње пуног градског транзита у правцу будућег моста на Дунаву.

- Ово је правац који ће растеретити један од важних улазака у Нови Сад, управо из правца Ветерника и Футога, али и саобраћај према Новом Насељу, Телепу и Адицама. Такође, Сомборски булевар заједно са Булеваром Европе представља важан део обилазнице око града из два велика правца - из правца Мађарске и Хрватске. Још једном честитам свима, свим Новосађанима, али и људима који су много допринели завршетку ове капиталне инвестиције коју је Град финансирао сопственим средствима без задуживања у време кризе, а то је велика ствар. – истакао је градоначелник Павличић.

Радови на изградњи Сомборског булевара обухватали су изградњу саобраћајних површина, од Футошког пута до Улице Јожефа Атиле у дужини од око 1850 метара. Ова инвестиција, у коју је Град уложио 700 милиона динара, отвара могућност за изградњу стамбених зграда, пословних, културних и спортских центара, јавних зелених површина и паркова.

-Сомборски булевар је веома важан, узимајући у обзир чињеницу да пролази кроз два дела Новог Сада који су у протеклом периоду или стагнирали или назадовали, а то су Телеп и Адице. Од момента када Сомборски булевар буде пуштен у саобраћај ови делови града добијају претпоставку да се комунално, урбано и економски оснаже. – истакао је Новаковић и најавио изградњу булевара на потезу од улице Јожефа Атиле до Булевара Цара Лазара, као и изградњу раскрснице која ће спојити Сомборски и Булевар Европе.

Нови Сад, 31. октобар 2009. године