Čitaj mi

I SOMBORSKI BULEVAR PRE ROKA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, predsednik skupštine Aleksandar Jovanović i direktor ZIG-a Borislav Novaković svečano su otvorili za saobraćaj Somborski bulevar, koji zbog svoje složenosti ima karakteristike autoputa i predstavlja značajnu etapu izgradnje punog gradskog tranzita u pravcu budućeg mosta na Dunavu.

- Ovo je pravac koji će rasteretiti jedan od važnih ulazaka u Novi Sad, upravo iz pravca Veternika i Futoga, ali i saobraćaj prema Novom Naselju, Telepu i Adicama. Takođe, Somborski bulevar zajedno sa Bulevarom Evrope predstavlja važan deo obilaznice oko grada iz dva velika pravca - iz pravca Mađarske i Hrvatske. Još jednom čestitam svima, svim Novosađanima, ali i ljudima koji su mnogo doprineli završetku ove kapitalne investicije koju je Grad finansirao sopstvenim sredstvima bez zaduživanja u vreme krize, a to je velika stvar. – istakao je gradonačelnik Pavličić.

Radovi na izgradnji Somborskog bulevara obuhvatali su izgradnju saobraćajnih površina, od Futoškog puta do Ulice Jožefa Atile u dužini od oko 1850 metara. Ova investicija, u koju je Grad uložio 700 miliona dinara, otvara mogućnost za izgradnju stambenih zgrada, poslovnih, kulturnih i sportskih centara, javnih zelenih površina i parkova.

-Somborski bulevar je veoma važan, uzimajući u obzir činjenicu da prolazi kroz dva dela Novog Sada koji su u proteklom periodu ili stagnirali ili nazadovali, a to su Telep i Adice. Od momenta kada Somborski bulevar bude pušten u saobraćaj ovi delovi grada dobijaju pretpostavku da se komunalno, urbano i ekonomski osnaže. – istakao je Novaković i najavio izgradnju bulevara na potezu od ulice Jožefa Atile do Bulevara Cara Lazara, kao i izgradnju raskrsnice koja će spojiti Somborski i Bulevar Evrope.

Novi Sad, 31. oktobar 2009. godine