Читај ми

ГРЦИ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је у Свечаној сали Градске куће групу од четрдесет грађана из Грчке, који су као деца након Другог светског рата, када је у Грчкој је избио грађански рат прогнани из своје земље и којима је Црвени крст је пружио привремени дом, као и школу и занат у Новом Саду. 

- Ми у Новом Саду знамо шта значи бити прогнан од куће, а много боље од тога знамо како таквим људима да помогнемо. Последње две деценије у нашем граду и околини дом је нашло више стотина хиљада људи који су бежали из ратом захваћених подручја бивше Југославије. Највећи број њих остао је да живи овде и они сада чине саставни део нашег друштва - изјавио је градоначелник Игор Павличић пожелевши гостима добродошлицу у Нови Сад.

Теодорос Константинидис, који је остао да живи и ради у Новом Саду захвалио се у име присутних градоначелнику и грађанима Новог Сада, истакавши да им је Нови Сад остао у лепом сећању, као град који им је пружио уточиште и омогућио нормалан живот, и да гостопримство Новосађана никада неће заборавити.


Нови Сад, 15 мај 2012. године