Čitaj mi

GRCI U POSETI NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je u Svečanoj sali Gradske kuće grupu od četrdeset građana iz Grčke, koji su kao deca nakon Drugog svetskog rata, kada je u Grčkoj je izbio građanski rat prognani iz svoje zemlje i kojima je Crveni krst je pružio privremeni dom, kao i školu i zanat u Novom Sadu. 

- Mi u Novom Sadu znamo šta znači biti prognan od kuće, a mnogo bolje od toga znamo kako takvim ljudima da pomognemo. Poslednje dve decenije u našem gradu i okolini dom je našlo više stotina hiljada ljudi koji su bežali iz ratom zahvaćenih područja bivše Jugoslavije. Najveći broj njih ostao je da živi ovde i oni sada čine sastavni deo našeg društva - izjavio je gradonačelnik Igor Pavličić poželevši gostima dobrodošlicu u Novi Sad.

Teodoros Konstantinidis, koji je ostao da živi i radi u Novom Sadu zahvalio se u ime prisutnih gradonačelniku i građanima Novog Sada, istakavši da im je Novi Sad ostao u lepom sećanju, kao grad koji im je pružio utočište i omogućio normalan život, i da gostoprimstvo Novosađana nikada neće zaboraviti.


Novi Sad, 15 maj 2012. godine