Читај ми

ГРАДУ ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКТА "РАЗВОЈ ЕНЕРГЕТСКЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У РАДНОЈ ЗОНИ РИМСКИ ШАНЧЕВИ У НОВОМ САДУ"

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић присуствовао је у Влади Војводине свечаном потписивању Уговора о суфинансирању унапређења институционалних и управљачких капацитета у јединицама локалних самоуправа у АП Војводини. Конкурс за суфинансирање расписао је Покрајински секретаријат за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, који је Граду Новом Саду за пројекат "Развој енергетске инфраструктуре у радној зони Римски шанчеви у Новом Саду" определио 1.250.000,00 динара.

- Пројекат који смо предложили спроводимо у сарадњи са Општином Темерин, ЈП "Пословни простор", РРА Бачка, Вип фондом и Војводина Метал Кластером. Он подразумева израду Главног пројекта са техничком контролом за гасни прстен на локалитету производно индустријског занатског комплекса у радној зони "Римски шанчеви". То је локација која је комплетно опремљена потребном инфраструктуром, а реализацијом овог пројекта дугорочно ћемо обезбедити 50 000,00 метара квадратних корисног пословног простора и тако допринети побољшању пословног амбијента Новог Сада, а самим тим и АП Војводине  - изјавио је заменик градоначелника Борко Илић и нагласио да је Нови Сад лидер међу локалним самоуправама у привлачењу средстава из ИПА пројеката и да ће, посредством Канцеларије за локални и економски развој Града наставити да активно ради на обезбеђивању средстава и инвестиција за пројекте који ће допринети бољем животу Новосађана.

Покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски објаснио је да је путем конкурса, под називом Војвођански стандард додељено  54 милиона динара за унапређење и побољшање услова живота грађана у Војводини.
- Ми смо се одлучили да градимо интерне и екстерне капацитете општина и градова и да на тај начин укључимо грађане у њихово функционисање. Наш циљ је да свака локална самоуправа има стратегију развоја, канцеларију за локални и економски развој, као и систем комуникације са грађанима - истакао је Бранислав Бугарски и позвао локалне самоуправе да се и следеће године одазову на конкурс.

Нови Сад, 26. јул 2013. године