Čitaj mi

GRADU ODOBRENA SREDSTVA ZA SUFINANSIRANJE PROJEKTA "RAZVOJ ENERGETSKE INFRASTRUKTURE U RADNOJ ZONI RIMSKI ŠANČEVI U NOVOM SADU"

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić prisustvovao je u Vladi Vojvodine svečanom potpisivanju Ugovora o sufinansiranju unapređenja institucionalnih i upravljačkih kapaciteta u jedinicama lokalnih samouprava u AP Vojvodini. Konkurs za sufinansiranje raspisao je Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, koji je Gradu Novom Sadu za projekat "Razvoj energetske infrastrukture u radnoj zoni Rimski šančevi u Novom Sadu" opredelio 1.250.000,00 dinara.

- Projekat koji smo predložili sprovodimo u saradnji sa Opštinom Temerin, JP "Poslovni prostor", RRA Bačka, Vip fondom i Vojvodina Metal Klasterom. On podrazumeva izradu Glavnog projekta sa tehničkom kontrolom za gasni prsten na lokalitetu proizvodno industrijskog zanatskog kompleksa u radnoj zoni "Rimski šančevi". To je lokacija koja je kompletno opremljena potrebnom infrastrukturom, a realizacijom ovog projekta dugoročno ćemo obezbediti 50 000,00 metara kvadratnih korisnog poslovnog prostora i tako doprineti poboljšanju poslovnog ambijenta Novog Sada, a samim tim i AP Vojvodine  - izjavio je zamenik gradonačelnika Borko Ilić i naglasio da je Novi Sad lider među lokalnim samoupravama u privlačenju sredstava iz IPA projekata i da će, posredstvom Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj Grada nastaviti da aktivno radi na obezbeđivanju sredstava i investicija za projekte koji će doprineti boljem životu Novosađana.

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski objasnio je da je putem konkursa, pod nazivom Vojvođanski standard dodeljeno  54 miliona dinara za unapređenje i poboljšanje uslova života građana u Vojvodini.
- Mi smo se odlučili da gradimo interne i eksterne kapacitete opština i gradova i da na taj način uključimo građane u njihovo funkcionisanje. Naš cilj je da svaka lokalna samouprava ima strategiju razvoja, kancelariju za lokalni i ekonomski razvoj, kao i sistem komunikacije sa građanima - istakao je Branislav Bugarski i pozvao lokalne samouprave da se i sledeće godine odazovu na konkurs.

Novi Sad, 26. jul 2013. godine