Читај ми

ГРАДСКА КУЋА ОТВОРЕНА ЗА СВЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је поводом окупљања присталица две политичке струје данас на Тргу слободе, да свако има право на окупљање и да он није учествовао у било каквом планирању и активностима Градског одбора Српске напредне странке, као и то да је изненађен и разочаран што се председник Градског одбора Демократске странке Вељко Крстоношић није одазвао његовом позиву на разговор у Градској кући о стању у граду. Присталице ДС су дошле на централни новосадски трг испред Градске куће где су заказале скуп поводом трогодишњице власти Српске напредне странке и њихових коалиционих партнера у граду.

- Желео сам директно да чујем критике и предлоге решења од опозиције, али нисам имао прилику за то пошто је председник новосадских демократа тај позив, који сам му упутио преко својих сарадника, одбио. Желео сам да му поставим питања везана за решавање стања у јавним предузећима и Предшколској установи, међутим данас је Демократска странка одбила дијалог са мном као градоначелником. Важно је да нагласим да је Градска кућа отворена за све грађане, да градоначелник и чланови Градског већа неће бежати од разговора са опозицијом и да је наша дужност да Градска кућа увек буде отворена према свима. Моја је обавеза и потреба да разговарам са представницима опозиционих политичких партија у граду, које су, иако опозиција, исто тако представници грађана Новог Сада. Надам се да ће се господин Крстоношић удостојити да о свим темама следећи пут отворено разговара са мном, јер лако је држати конференцију за медије и на недељном нивоу писати небулозна саопштења за јавност, а теже је изгледа опозицији директно суочавање у отвореном дијалогу уз изношење чињеница и укрштање аргумената.  Волео бих да питам Вељка Крстоношића, ако Демократска странка има решења за нека од горућих питања у граду, зашто није иста применила док је годинама водила Нови Сад. Нови Сад свакако иде напред и ја сам као градоначелник задовољан како се ситуација у граду одвија на свим пољима. Наравно, предстоји нам још доста посла, али је неспорно поправљен имиџ града који је сада препознатљив као озбиљан кандидат за Европску престоницу културе и Омладинску престоницу Европе и као Град који озбиљно разговара са страним инвеститорима- рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Градоначелник је истакао да је, док се одвијао скуп опозиције на Тргу слободе, он водио озбиљне разговоре на састанку у свом кабинету, а да окупљање присталица СНС он нити је организовао, нити је у њему учествовао.

- Како једни имају право да се окупе, имају и други. Сматрам да би било боље да смо господин Крстоношић и ја разговарали, него да се било ко окупља по трговима. Свако има право да испољи слободу мишљења, али је у овој ситуацији делотворније да политичари непосредно разговарају и да постоји отворен дијалог. Зато не разумем бекство представника Демократске странке од непосредног разговора, као и овај начин комуникације. Ценим да је одбијање позива на разговор са градоначелником један необичан политички потез опозиције – рекао је Милош Вучевић и нагласио још једном да он није учествовао у окупљању активиста СНС, јер како је истакао странка има и друге функционере, а он је као градоначелник био на свом радном месту и да док је на тој функцији никада неће дозволити да се напредак Новог Сада спречи.

Нови Сад, 15. септембар 2015. године