Читај ми

ГРАДСКА КОШАРКАШКА СЕЛЕКЦИЈА НОВОГ САДА ОБРАДОВАЛА МЕДАЉАМА И ПЕХАРИМА

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примио је у Градској кући новосадске кошаркаше који су освојили злато и сребро на недавно одржаном такмичењу у Аустрији. На Светској олимпијади за младе "United World Games 2017" у Клагенфурту, на којем су учествовале и две кошаркашке селекције града Новог Сада, у категорији У16 дечаци и У16 девојчице освојено је прво место за дечаке и друго место за девојчице.

- Честитам вам на великом успеху који сте постигли у Аустрији и још једном учинили Нови Сад поносним. Знајте да када победите, не чините поносним само свој тим и тренере, родитеље, пријатеље, већ и ваш град. Када одете у иностранство и вратите се као најбољи од свих, ви такође дајете пример својим вршњацима и млађима од себе како се постиже успех. Ви са овим златом и сребром доказујете да имате храброст, енергију и да сте тимски играчи, а да иако сте тако млади, поседујете врхунски професионализам. Ви сте доказ да велики успех долази уз велика лична одрицања и ангажман. Желим вам сву срећу и да наставите да идете ка највишим циљевима у спорту. А вашим тренерима желим све најбоље у каријери и да наставе овако савесно и професионално да раде, јер су резултати њиховог рада веома видљиви и увек ћемо као Град бити ту да помогнемо - рекао је Огњен Цвјетићанин обраћајући се члановима Градске кошаркашке селекције Новог Сада.

Подршку Кошаркашком савезу Нови Сад за то такмичење пружили су Град Нови Сад, Кошаркашки савез Војводине и Кошаркашки савез Србије. Кошаркашки савез Нови Сад, на челу са председником Златком Болићем, већ трећу годину за редом учествује на овом такмичењу са својим градским селекцијама и једини је представник из Србије.

- Поред успеха у Клагенфурту, где смо узели златну и сребрну медаљу на такмичењу на којем је учествовало преко 9000 такмичара из целог света у најпопуларнијим спортовима, ова деца већ неколико година нижу значајне успехе. Наши јуниори су у сезони 2016/17. освојили прво место у Регионалној лиги са Печујем, Тузлом, Београдом, Темишваром, Осијеком и Суботицом, док су девојчице узеле друго место. Такође, на међународном турниру у Лублину наши кадети су освојили 1. место. Очигледно је да континуиран и квалитетан рад доноси резултат и зато желим да се захвалим Градској управи за спорт и омладину која то препознаје, која нас максимално подржава и која нам омогућава да све ово постижемо. Велику захвалност дугујемо и нашим матичним организацијама, Кошаркашком савезу Војводине и Кошаркашком савезу Србије, које нам пружају максималну подршку - рекао је Златко Болић.

Нови Сад, 29. јун 2017. године