Čitaj mi

GRADSKA KOŠARKAŠKA SELEKCIJA NOVOG SADA OBRADOVALA MEDALjAMA I PEHARIMA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je u Gradskoj kući novosadske košarkaše koji su osvojili zlato i srebro na nedavno održanom takmičenju u Austriji. Na Svetskoj olimpijadi za mlade "United World Games 2017" u Klagenfurtu, na kojem su učestvovale i dve košarkaške selekcije grada Novog Sada, u kategoriji U16 dečaci i U16 devojčice osvojeno je prvo mesto za dečake i drugo mesto za devojčice.

- Čestitam vam na velikom uspehu koji ste postigli u Austriji i još jednom učinili Novi Sad ponosnim. Znajte da kada pobedite, ne činite ponosnim samo svoj tim i trenere, roditelјe, prijatelјe, već i vaš grad. Kada odete u inostranstvo i vratite se kao najbolјi od svih, vi takođe dajete primer svojim vršnjacima i mlađima od sebe kako se postiže uspeh. Vi sa ovim zlatom i srebrom dokazujete da imate hrabrost, energiju i da ste timski igrači, a da iako ste tako mladi, posedujete vrhunski profesionalizam. Vi ste dokaz da veliki uspeh dolazi uz velika lična odricanja i angažman. Želim vam svu sreću i da nastavite da idete ka najvišim cilјevima u sportu. A vašim trenerima želim sve najbolјe u karijeri i da nastave ovako savesno i profesionalno da rade, jer su rezultati njihovog rada veoma vidlјivi i uvek ćemo kao Grad biti tu da pomognemo - rekao je Ognjen Cvjetićanin obraćajući se članovima Gradske košarkaške selekcije Novog Sada.

Podršku Košarkaškom savezu Novi Sad za to takmičenje pružili su Grad Novi Sad, Košarkaški savez Vojvodine i Košarkaški savez Srbije. Košarkaški savez Novi Sad, na čelu sa predsednikom Zlatkom Bolićem, već treću godinu za redom učestvuje na ovom takmičenju sa svojim gradskim selekcijama i jedini je predstavnik iz Srbije.

- Pored uspeha u Klagenfurtu, gde smo uzeli zlatnu i srebrnu medalјu na takmičenju na kojem je učestvovalo preko 9000 takmičara iz celog sveta u najpopularnijim sportovima, ova deca već nekoliko godina nižu značajne uspehe. Naši juniori su u sezoni 2016/17. osvojili prvo mesto u Regionalnoj ligi sa Pečujem, Tuzlom, Beogradom, Temišvarom, Osijekom i Suboticom, dok su devojčice uzele drugo mesto. Takođe, na međunarodnom turniru u Lublinu naši kadeti su osvojili 1. mesto. Očigledno je da kontinuiran i kvalitetan rad donosi rezultat i zato želim da se zahvalim Gradskoj upravi za sport i omladinu koja to prepoznaje, koja nas maksimalno podržava i koja nam omogućava da sve ovo postižemo. Veliku zahvalnost dugujemo i našim matičnim organizacijama, Košarkaškom savezu Vojvodine i Košarkaškom savezu Srbije, koje nam pružaju maksimalnu podršku - rekao je Zlatko Bolić.

Novi Sad, 29. jun 2017. godine