Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЗАВЕШТАО ОРГАНЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић потписао је донорску картицу Клиничког центра Војводине чиме је завештао своје органе и тако постао први градоначелник у Србији који је на тај начин подржао донацију и трансплантацију органа.

-Данас обележавамо Светски дан донације органа и шаљемо једну веома важну поруку јавности. Највреднија ствар на свету је људски живот, а спашавање истог је од немерљивог значаја. То је и мене определило да потпишем донорску картицу и да тим чином некоме помогнем. Позвивам све хумане људе да се прикључе овој акцији и на тај начин покажу да живимо у друштву у коме не заборављамо оне којима је помоћ најпотребнија. – изјавио је градоначелник Игор Павличић.

У име трансплатационог тима КЦВ др Зоран Милошевић се захвалио градоначелнику што је својим личним чином доказао и показао да подржава кампању и активности које се спроводе у оквиру акције 'Шанса за нови живот', а присутнима се обратио и директор Клиничког центра Војводине др Драган Драшковић.

-Оно што је данас учинио наш градоначелник представља више од обележја личног чина. За КЦВ ово је потврда да је уз нас Град Нови Сад, јер је потпис градоначелника на донорској картици за нас потврда да је Град Нови Сад, који га је изабрао, на нашој страни. У овим тешким временима када се друштво суочава са најразличитијим поблемима, од економских до здравствених, ми овакав чин посебно ценимо. - истакао је у обраћању др Драшковић, који је потом уручио донорску картицу градоначелнику.

Недеља промоције донације и трансплантације органа траје од 11-18. октобра, а под слоганом 'Шанса за нови живот' у Војводини ће бити организоване бројне активности с циљем да се јавности укаже на значај трансплантације као успешног вида лечења пацијената са тешким и терминалним обољењима.

Нови Сад, 14. октобар 2009. године