Čitaj mi

GRADONAČELNIK ZAVEŠTAO ORGANE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić potpisao je donorsku karticu Kliničkog centra Vojvodine čime je zaveštao svoje organe i tako postao prvi gradonačelnik u Srbiji koji je na taj način podržao donaciju i transplantaciju organa.

-Danas obeležavamo Svetski dan donacije organa i šaljemo jednu veoma važnu poruku javnosti. Najvrednija stvar na svetu je ljudski život, a spašavanje istog je od nemerljivog značaja. To je i mene opredelilo da potpišem donorsku karticu i da tim činom nekome pomognem. Pozvivam sve humane ljude da se priključe ovoj akciji i na taj način pokažu da živimo u društvu u kome ne zaboravljamo one kojima je pomoć najpotrebnija. – izjavio je gradonačelnik Igor Pavličić.

U ime transplatacionog tima KCV dr Zoran Milošević se zahvalio gradonačelniku što je svojim ličnim činom dokazao i pokazao da podržava kampanju i aktivnosti koje se sprovode u okviru akcije 'Šansa za novi život', a prisutnima se obratio i direktor Kliničkog centra Vojvodine dr Dragan Drašković.

-Ono što je danas učinio naš gradonačelnik predstavlja više od obeležja ličnog čina. Za KCV ovo je potvrda da je uz nas Grad Novi Sad, jer je potpis gradonačelnika na donorskoj kartici za nas potvrda da je Grad Novi Sad, koji ga je izabrao, na našoj strani. U ovim teškim vremenima kada se društvo suočava sa najrazličitijim poblemima, od ekonomskih do zdravstvenih, mi ovakav čin posebno cenimo. - istakao je u obraćanju dr Drašković, koji je potom uručio donorsku karticu gradonačelniku.

Nedelja promocije donacije i transplantacije organa traje od 11-18. oktobra, a pod sloganom 'Šansa za novi život' u Vojvodini će biti organizovane brojne aktivnosti s ciljem da se javnosti ukaže na značaj transplantacije kao uspešnog vida lečenja pacijenata sa teškim i terminalnim oboljenjima.

Novi Sad, 14. oktobar 2009. godine