Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ УЧЕСНИК КОНФЕРЕНЦИЈЕ „ТУРИЗАМ СРБИЈЕ - ПАРТНЕРСТВА ЗА БОЉУ БУДУЋНОСТ“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је конференцији "Туризам Србије - Партнерства за бољу будућност" коју је организовала "Адрија медија група" у хотелу "Crown Plaza" у Београду. У току трајања тог једнодневног скупа, експерти на пољу туризма упутили су, између осталог, јавност у чињеницу колико је Србија напредовала у тој грани привреде, као и на то где се земља може позиционирати у наредним годинама уколико се примене добре стратегије, али и уложи труд и рад.

- Овде смо да разговарамо о томе шта је то што треба радити у наредном периоду, у погледу даљег развоја туризма у Србији, у нашим градовима и општинама. Струка мора да буде та коју  треба да слушамо и која треба стратешки да нас определи, а политика је ту да прави амбијент стабилности која је предуслов даљег туристичког развоја Србије. Мислим да имамо добру прилику да наставимо овај прогрес који је евидентан у области туризма. Као пример напретка, узећемо Нови Сад који је у 2012. години имао 200 000 ноћења туриста, док се та цифра у 2018. попела на 450 000. Дакле, у једном релативно кратком периоду, имамо значајан прилив страних и домаћих туриста, а томе значајно доприноси и либерализација визног режима према ЕУ, Руској Федерацији, НР Кини, Индији и великом броју афричких и азијских земаља. Такође, много нашем граду помаже и то што је изабран да буде носилац две престижне европске титуле, а то су Европска престоница културе и Омладинска престоница Европе.  Тиме смо видљивији и атрактивнији, имамо већи број догађаја и манифестација, а људи из света туризма апострофирају Нови Сад као место у Европи које треба посетити. Треба много више да радимо на инфраструктури и бољем садржају, односно презентацији онога што поседујемо, а имамо много тога лепог и квалитетног да представимо свету - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Присутнима су се поред градоначелника Вучевића обратили и потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић који су пожелели свим учесницима конференције срећан рад и размену искустава, као и квалитетну анализу стања туризма у Србији кроз представљање примера добре праксе у нашој земљи. Министар Љајић је нагласио да се трендови мењају и да расте градски туризам, у чему Србија види своју будућност у туристичкој понуди, док се градоначелник Радојичић осврнуо на чињеницу да туристи све чешће долазе у Београд због културних споменика, музеја, а не само због доброг провода.

Ово је друга конференција која даје одговоре на најважнија питања, повезује туристичке раднике, али и све заинтересоване стране почевши од домаћих и страних пословних удружења, преко стручњака из области образовања, маркетинга, па све до јавности заинтересоване за увођење иновационих промена и склапање партнерстава. Ова конференција представља најкомплетнију платформу за умрежавање, а тај највећи бизнис догађај на тему туризма конципиран је тако да учесници из прве руке добију информације о трендовима и могућностима развоја туризма.

Нови Сад, 14. октобар 2019. године