Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ МАЛЕ ГОСПОЈИНЕ У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ

Поводом обележавања славе Мала Госпојина у храму Рођења Пресвете Богородице у Сремској Каменици, одржана је Света литургија уз саслужење игумана манастира Хиландар архимандрита Методија. Том чину присуствовао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић којем је уручена грамата као ктитору поменутог храма.

- Част је бити са народом, свештенством и монаштвом на овој дивној литургији. Када сте на светом месту, видите да постоје непролазне вредности и нешто изнад свих нас. Почаствован сам што сам у друштву игумана манастира Хиландар и што у храму у Сремској Каменици прослављамо Малу Госпојину, нек је на здравље и спасење свима. Признање које сам добио, доживљавам као признање за Град Нови Сад који континуирано сарађује са црквом, а црква траје дуже од свих државних уређења. Град Нови Сад и АП Војводина дали су средства да се овај храм обнови и да остане у аманет будућим генерацијама – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Након литургије, одржана је свечана литија, а данас у 18.30 часова, у порти храма Рођења Пресвете Богородице, биће уприличен културно-уметнички програм у којем ће учествовати уметник Слободан Тркуља.

Нови Сад, 21. септембар 2022. године