Čitaj mi

GRADONAČELNIK VUČEVIĆ NA OBELEŽAVANјU MALE GOSPOJINE U SREMSKOJ KAMENICI

Povodom obeležavanja slave Mala Gospojina u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sremskoj Kamenici, održana je Sveta liturgija uz sasluženje igumana manastira Hilandar arhimandrita Metodija. Tom činu prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kojem je uručena gramata kao ktitoru pomenutog hrama.

- Čast je biti sa narodom, sveštenstvom i monaštvom na ovoj divnoj liturgiji. Kada ste na svetom mestu, vidite da postoje neprolazne vrednosti i nešto iznad svih nas. Počastvovan sam što sam u društvu igumana manastira Hilandar i što u hramu u Sremskoj Kamenici proslavlјamo Malu Gospojinu, nek je na zdravlјe i spasenje svima. Priznanje koje sam dobio, doživlјavam kao priznanje za Grad Novi Sad koji kontinuirano sarađuje sa crkvom, a crkva traje duže od svih državnih uređenja. Grad Novi Sad i AP Vojvodina dali su sredstva da se ovaj hram obnovi i da ostane u amanet budućim generacijama – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Nakon liturgije, održana je svečana litija, a danas u 18.30 časova, u porti hrama Rođenja Presvete Bogorodice, biće upriličen kulturno-umetnički program u kojem će učestvovati umetnik Slobodan Trkulјa.

Novi Sad, 21. septembar 2022. godine