Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК УРУЧИО ОПРЕМУ ПОЛИЦИЈСКОЈ УПРАВИ НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић уручио је кључеве четири аутомобила марке „Фиат Пунто“, које је Град дао на коришћење ПУ Нови Сад, заменику председника Владе Републике Србије и министру унутрашњих послова Ивици Дачићу. Поред возила, Полицијској управи Нови Сад додељена су и 84 панцира.
- Грађани Новог Сада као два највећа проблема истичу незапосленост и безбедност. Град Нови Сад преузима потпуну одговорност за те проблеме и кроз овакве акције настоји да помаже полицији како би она успоставила завидан ниво безбедности у граду. Од када смо увећали возни парк ПУ Нови Сад моторима, забележен је ефикаснији рад полиције која је у стању сада лакше и брже да се пробија кроз Нови Сад. Како је та акција дала добре резултате, настављамо са уступањем аутомобила Полицијској управи. Овај други део инвестиције, од укупно 7 милиона динара, подношљив је износ за Град Нови Сад, а ефекти су дефинитивно много већи од износа издвојених средстава. И сваке наредне године ћемо доносити одлуке о додели средстава у складу са потребама ПУ Нови Сад, како би Нови Сад постао најбезбеднији град у Србији. - рекао је градоначелник Павличић.
- Настављамо веома добру сарадњу са Новим Садом у виду набавке неопходних средстава за ефикасније обављање послова полиције. Возила и панцири су материјални ресурси неопходни за несметано функционисање, као и побољшање услова рада ПУ Нови Сад. Кроз ову сарадњу остварујемо заједнчки циљ, а то је подизање опште безбедности грађана Србије на виши ниво. Надам се да ће се ова лепа сарадња наставити у циљу очувања реда и мира, као и сигурности и безбедности грађана. - истакао је министар Дачић.
Након примопредаје кључева и заштитних прслука, демонстриране су три кратке показне вежбе припадника Жандармерије на новосадском купалишту Штранд.

Нови Сад, 17. август 2009. године