Čitaj mi

GRADONAČELNIK URUČIO OPREMU POLICIJSKOJ UPRAVI NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić uručio je ključeve četiri automobila marke „Fiat Punto“, koje je Grad dao na korišćenje PU Novi Sad, zameniku predsednika Vlade Republike Srbije i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću. Pored vozila, Policijskoj upravi Novi Sad dodeljena su i 84 pancira.

- Građani Novog Sada kao dva najveća problema ističu nezaposlenost i bezbednost. Grad Novi Sad preuzima potpunu odgovornost za te probleme i kroz ovakve akcije nastoji da pomaže policiji kako bi ona uspostavila zavidan nivo bezbednosti u gradu. Od kada smo uvećali vozni park PU Novi Sad motorima, zabeležen je efikasniji rad policije koja je u stanju sada lakše i brže da se probija kroz Novi Sad. Kako je ta akcija dala dobre rezultate, nastavljamo sa ustupanjem automobila Policijskoj upravi. Ovaj drugi deo investicije, od ukupno 7 miliona dinara, podnošljiv je iznos za Grad Novi Sad, a efekti su definitivno mnogo veći od iznosa izdvojenih sredstava. I svake naredne godine ćemo donositi odluke o dodeli sredstava u skladu sa potrebama PU Novi Sad, kako bi Novi Sad postao najbezbedniji grad u Srbiji. - rekao je gradonačelnik Pavličić.

- Nastavljamo veoma dobru saradnju sa Novim Sadom u vidu nabavke neophodnih sredstava za efikasnije obavljanje poslova policije. Vozila i panciri su materijalni resursi neophodni za nesmetano funkcionisanje, kao i poboljšanje uslova rada PU Novi Sad. Kroz ovu saradnju ostvarujemo zajednčki cilj, a to je podizanje opšte bezbednosti građana Srbije na viši nivo. Nadam se da će se ova lepa saradnja nastaviti u cilju očuvanja reda i mira, kao i sigurnosti i bezbednosti građana. - istakao je ministar Dačić.

Nakon primopredaje ključeva i zaštitnih prsluka, demonstrirane su tri kratke pokazne vežbe pripadnika Žandarmerije na novosadskom kupalištu Štrand.

Novi Sad, 17. avgust 2009. godine