Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК У ПОСЕТИ ПЕРУЂИ

Градоначелник Игор Павличић боравио је у тродневној посети граду Перуђи, провинција Перуђа (Регија Умбрија) у Италији на позив градоначелника тог Града Wladimira Boccalija.

Циљ посете био је проширење досадашње културно економске сарадње Новог Сада и Перуђе, започете 2005. године у оквиру програма Umbria Jazz Balkanic Windows.

Током тродневне посете потписан је Протокол о сарадњи два града у областима културе, туризма, размене искустава јавних администрација, размене младих, привредно економске сарадње и узајамне промоције.

Градоначелник Павличић такође је представио планове развоја града и капиталне инфраструктурне пројекте, позивајући привредне субјекте из Регије Умбрија и Перуђе да учествују у програму финансирања и реализације тих пројеката.

Резултат боравка градоначелника у Перуђи био је и позив Граду да представи туристичке, културно-историјские и привредне потенцијале током Umbria Jazz Festivala, у јулу 2010. године који је један од најзначајнијих и највећих уличних џез фестивала у свету, и у току 7 дана трајања посети га више од 300.000 посетилаца из целог света. С друге стране, Провинција и Град Перуђа и Регија Умбрија ће у оквиру манифестације Umbria Jazz Balkanic Windows у Новом Саду презентовати своје пројекте у области културе, туризма и гастрономије, а у циљу активирања веза међу привредницима и јавним администрацијама.

Нови Сад, 23. фебруар 2010. године