Čitaj mi

GRADONAČELNIK U POSETI PERUĐI

Gradonačelnik Igor Pavličić boravio je u trodnevnoj poseti gradu Peruđi, provincija Peruđa (Regija Umbrija) u Italiji na poziv gradonačelnika tog Grada Wladimira Boccalija.

Cilj posete bio je proširenje dosadašnje kulturno ekonomske saradnje Novog Sada i Peruđe, započete 2005. godine u okviru programa Umbria Jazz Balkanic Windows.

Tokom trodnevne posete potpisan je Protokol o saradnji dva grada u oblastima kulture, turizma, razmene iskustava javnih administracija, razmene mladih, privredno ekonomske saradnje i uzajamne promocije.

Gradonačelnik Pavličić takođe je predstavio planove razvoja grada i kapitalne infrastrukturne projekte, pozivajući privredne subjekte iz Regije Umbrija i Peruđe da učestvuju u programu finansiranja i realizacije tih projekata.

Rezultat boravka gradonačelnika u Peruđi bio je i poziv Gradu da predstavi turističke, kulturno-istorijskie i privredne potencijale tokom Umbria Jazz Festivala, u julu 2010. godine koji je jedan od najznačajnijih i najvećih uličnih džez festivala u svetu, i u toku 7 dana trajanja poseti ga više od 300.000 posetilaca iz celog sveta. S druge strane, Provincija i Grad Peruđa i Regija Umbrija će u okviru manifestacije Umbria Jazz Balkanic Windows u Novom Sadu prezentovati svoje projekte u oblasti kulture, turizma i gastronomije, a u cilju aktiviranja veza među privrednicima i javnim administracijama.

Novi Sad, 23. februar 2010. godine