Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК У ПОСЕТИ БЕГЕЧУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је приградско насеље Бегеч и том приликом обишао Фудбалски клуб „Бачка“, Основну школу „Вељко Петровић“ и газдинство највећег произвођача шаргарепе у Србији Јанка Медвеђа.

- У претходне три и по године на територији МЗ „Бегеч“ Град је инвестирао око 50 милиона динара за капиталне инвестиције. Данас смо у обиласку неких од најважнијих установа у Бегечу, а прво смо у посети ФК „Бачка“ где имамо прилику да разговарамо са најмлађим категоријама играча којима смо донели лопте и уживали у њиховој игри. Обићи ћемо и школу, а потом и пут на којем су радови завршени пре две недеље. Таj пут се налази десно од кружног тока и води до најпознатијег и највећег произвођача шаргарепе на овом подручју, Јанка Медвеђа. Њега смо и раније посећивали, а данас можемо са задовољством истаћи да та велика фабрика пољопривредних производа има пристојан прилаз и нормалан пут после много година. Осветљена је и кружна раскрсница у Бегечу која је свакако олакшала проток саобраћаја у том месту. Највећи изазов за Бегеч представља питање водоводне мреже који је та Месна заједница некада давно, по некадашњем систему сама изградила и данас је на ЈКП „Водовод и канализација“ да нађе техничко решење како ће званично прихватити водоводну мрежу у Бегечу као део водоводног система Града Новог Сада – рекао је градоначелник.

Градоначелник Милош Вучевић је приликом посете Основној школи у Бегечу разговарао са директором Миланом Татићем који је истакао да су запослени у школи, као и деца, од прошле године стекли много боље услове за рад и учење захваљујући улагању Града у сређивање екстеријера школе, као и поправке свих прозора на школи који су били стари чак 60 година. Он је истакао и да је претходних година било 12 одељења, а данас чак 14, тако да се број деце која похађају школу само повећава.

У посети газдинству Јанка Медвеђа, градоначелник је обишао постројење у којем се обрађује шаргарепа, а до којег је дуги низ година водио стари неасфалтирани пут. Тај познати пољопривредни произвођач је годинама чекао да се уради атарски пут, што је и учињено од стране ЈКП „Пут“ које је асфалтирало 450 метара од кружне раскрснице у Бегечу до хале-хладњаче и механизације Јанка Мевеђа.

Нови Сад, 20. април 2016. године