Čitaj mi

GRADONAČELNIK U POSETI BEGEČU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je prigradsko naselјe Begeč i tom prilikom obišao Fudbalski klub „Bačka“, Osnovnu školu „Velјko Petrović“ i gazdinstvo najvećeg proizvođača šargarepe u Srbiji Janka Medveđa.

- U prethodne tri i po godine na teritoriji MZ „Begeč“ Grad je investirao oko 50 miliona dinara za kapitalne investicije. Danas smo u obilasku nekih od najvažnijih ustanova u Begeču, a prvo smo u poseti FK „Bačka“ gde imamo priliku da razgovaramo sa najmlađim kategorijama igrača kojima smo doneli lopte i uživali u njihovoj igri. Obići ćemo i školu, a potom i put na kojem su radovi završeni pre dve nedelјe. Taj put se nalazi desno od kružnog toka i vodi do najpoznatijeg i najvećeg proizvođača šargarepe na ovom području, Janka Medveđa. Nјega smo i ranije posećivali, a danas možemo sa zadovolјstvom istaći da ta velika fabrika polјoprivrednih proizvoda ima pristojan prilaz i normalan put posle mnogo godina. Osvetlјena je i kružna raskrsnica u Begeču koja je svakako olakšala protok saobraćaja u tom mestu. Najveći izazov za Begeč predstavlјa pitanje vodovodne mreže koji je ta Mesna zajednica nekada davno, po nekadašnjem sistemu sama izgradila i danas je na JKP „Vodovod i kanalizacija“ da nađe tehničko rešenje kako će zvanično prihvatiti vodovodnu mrežu u Begeču kao deo vodovodnog sistema Grada Novog Sada – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Miloš Vučević je prilikom posete Osnovnoj školi u Begeču razgovarao sa direktorom Milanom Tatićem koji je istakao da su zaposleni u školi, kao i deca, od prošle godine stekli mnogo bolјe uslove za rad i učenje zahvalјujući ulaganju Grada u sređivanje eksterijera škole, kao i popravke svih prozora na školi koji su bili stari čak 60 godina. On je istakao i da je prethodnih godina bilo 12 odelјenja, a danas čak 14, tako da se broj dece koja pohađaju školu samo povećava.

U poseti gazdinstvu Janka Medveđa, gradonačelnik je obišao postrojenje u kojem se obrađuje šargarepa, a do kojeg je dugi niz godina vodio stari neasfaltirani put. Taj poznati polјoprivredni proizvođač je godinama čekao da se uradi atarski put, što je i učinjeno od strane JKP „Put“ koje je asfaltiralo 450 metara od kružne raskrsnice u Begeču do hale-hladnjače i mehanizacije Janka Meveđa.

Novi Sad, 20. april 2016. godine