Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК СЕ САСТАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА УДРУЖЕЊА УГОСТИТЕЉА И ТРЖНИХ ЦЕНТАРА У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се данас у Градској кући са представницима Удружења угоститеља и тржних центара у Новом Саду. Тема састанка била је актуелна ситуација у вези са пандемијом, наредбама Градског штаба за ванредне ситуације, као и одлукама Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19 и регулативама Владе Републике Србије.

Састанку са представницима Града присуствовали су менаџери највећих тржних центара у граду. Присутни су били Соња Сурлан из ТЦ „БИГ“, Борис Стевовић из ТЦ „Променада“, Драган Прeлевић из ТЦ „Меркатор“, као и председник Удружења угоститеља Новог Сада Миленко Мијић и секретар удружења Драган Станојевић.

Саговорници су закључили да је неопходно апеловати на све грађане да буду одговорни према себи и другима, као и да се придржавају прописаних епидемиолошких мера, што подразумева ношење маски у свим затвореним просторима и често прање руку. Циљ је да се превенира ситуација у којој би се у Новом Саду уводиле рестриктивније мере. Од великог је значаја да, у складу са даљим праћењем и током епидемиолошке ситуације, градска управа, као и сви привредни субјекти који делују на територији града, заједнички, а свако из своје надлежности, предузму све мере у вези са дезинфекцијом објеката и спровођењем одлука које су на снази.

Градоначелник је нагласио да је важно да научимо да живимо са чињеницом да је у целом свету присутан поменути вирус који неће нестати преко ноћи, али да то никако није мирење са стањем, већ позив на опрез, одговорност и борбеност.

- Треба да сачувамо здравље људи и економију града, и зато прописи морају да се поштују - ко иде у тржни центар треба да носи маску, а у кафићу мора да се седи како је назначено. Цело човечанство је на великом испиту. Нема економије без здравих људи, али ни здрави људи немају ништа од тога ако уништимо економију. Зато морамо бити дисциплиновани, одговорни и савесни – закључио је градоначелник Вучевић.

Нови Сад, 1. јул 2020. године