Čitaj mi

GRADONAČELNIK SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA UDRUŽENјA UGOSTITELjA I TRŽNIH CENTARA U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas u Gradskoj kući sa predstavnicima Udruženja ugostitelјa i tržnih centara u Novom Sadu. Tema sastanka bila je aktuelna situacija u vezi sa pandemijom, naredbama Gradskog štaba za vanredne situacije, kao i odlukama Kriznog štaba za zaštitu zdravlјa stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 i regulativama Vlade Republike Srbije.

Sastanku sa predstavnicima Grada prisustvovali su menadžeri najvećih tržnih centara u gradu. Prisutni su bili Sonja Surlan iz TC „BIG“, Boris Stevović iz TC „Promenada“, Dragan Prelević iz TC „Merkator“, kao i predsednik Udruženja ugostitelјa Novog Sada Milenko Mijić i sekretar udruženja Dragan Stanojević.

Sagovornici su zaklјučili da je neophodno apelovati na sve građane da budu odgovorni prema sebi i drugima, kao i da se pridržavaju propisanih epidemioloških mera, što podrazumeva nošenje maski u svim zatvorenim prostorima i često pranje ruku. Cilј je da se prevenira situacija u kojoj bi se u Novom Sadu uvodile restriktivnije mere. Od velikog je značaja da, u skladu sa dalјim praćenjem i tokom epidemiološke situacije, gradska uprava, kao i svi privredni subjekti koji deluju na teritoriji grada, zajednički, a svako iz svoje nadležnosti, preduzmu sve mere u vezi sa dezinfekcijom objekata i sprovođenjem odluka koje su na snazi.

Gradonačelnik je naglasio da je važno da naučimo da živimo sa činjenicom da je u celom svetu prisutan pomenuti virus koji neće nestati preko noći, ali da to nikako nije mirenje sa stanjem, već poziv na oprez, odgovornost i borbenost.

- Treba da sačuvamo zdravlјe lјudi i ekonomiju grada, i zato propisi moraju da se poštuju - ko ide u tržni centar treba da nosi masku, a u kafiću mora da se sedi kako je naznačeno. Celo čovečanstvo je na velikom ispitu. Nema ekonomije bez zdravih lјudi, ali ni zdravi lјudi nemaju ništa od toga ako uništimo ekonomiju. Zato moramo biti disciplinovani, odgovorni i savesni – zaklјučio je gradonačelnik Vučević.

Novi Sad, 1. jul 2020. godine