Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК СЕ САСТАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА АМБАСАДЕ ГРЧКЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се у Градској кући са представницима Амбасаде Грчке. Делегацију је предводила саветница за економска и трговинска питања у Амбасади Грчке Катерина Цунаку, док су у име Града састанку присуствовали и члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић, као и шеф Канцеларије за локални економски развој мр Горан Сечујски.

Саговорници су се сложили да постоје традиционално добри односи Града Новог Сада и Амбасаде Грчке, као и да многобројни привредни субјекти из те земље успешно послују у Србији, па и у граду, дуги низ година. Управо вођени тим позитивним примерима, представници Амбасаде су нагласили изузетну заинтересованост привредника из Грчке који желе да дођу и инвестирају у Нови Сад.

Конкретан предлог који је изнет на састанку тиче се предстојећег Сајма туризма који ће бити одржан на јесен у Новом Саду, а који је мапиран као потенцијални сусрет новосадских привредника и представника грчких компанија. Планирани су састанци заинтересованих страна којима би био циљ разговор о сарадњи претежно везаној за област туризма, као и прехрамбене индустрије, с обзиром на то да су грчке компаније, заинтересоване за долазак, стратешки одређене према тој грани привреде. Разговори би се водили између потенцијалних партнера, сродних према делатности, према моделу B2B.

Такође, представници Амбасаде Грчке су наговестили да у наредном периоду предстоји постављење новог амбасадора те земље у Србији, те да ће у складу са тим, уследити још једна посета Граду Новом Саду у блиској будућности.

Нови Сад, 28. јул 2016. године