Čitaj mi

GRADONAČELNIK SE SASTAO SA PREDSTAVNICIMA AMBASADE GRČKE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa predstavnicima Ambasade Grčke. Delegaciju je predvodila savetnica za ekonomska i trgovinska pitanja u Ambasadi Grčke Katerina Cunaku, dok su u ime Grada sastanku prisustvovali i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević, kao i šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj mr Goran Sečujski.

Sagovornici su se složili da postoje tradicionalno dobri odnosi Grada Novog Sada i Ambasade Grčke, kao i da mnogobrojni privredni subjekti iz te zemlјe uspešno posluju u Srbiji, pa i u gradu, dugi niz godina. Upravo vođeni tim pozitivnim primerima, predstavnici Ambasade su naglasili izuzetnu zainteresovanost privrednika iz Grčke koji žele da dođu i investiraju u Novi Sad.

Konkretan predlog koji je iznet na sastanku tiče se predstojećeg Sajma turizma koji će biti održan na jesen u Novom Sadu, a koji je mapiran kao potencijalni susret novosadskih privrednika i predstavnika grčkih kompanija. Planirani su sastanci zainteresovanih strana kojima bi bio cilј razgovor o saradnji pretežno vezanoj za oblast turizma, kao i prehrambene industrije, s obzirom na to da su grčke kompanije, zainteresovane za dolazak, strateški određene prema toj grani privrede. Razgovori bi se vodili između potencijalnih partnera, srodnih prema delatnosti, prema modelu B2B.

Takođe, predstavnici Ambasade Grčke su nagovestili da u narednom periodu predstoji postavlјenje novog ambasadora te zemlјe u Srbiji, te da će u skladu sa tim, uslediti još jedna poseta Gradu Novom Sadu u bliskoj budućnosti.
Novi Sad, 28. jul 2016. godine