Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПУЛЕ ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са градоначелником Пуле Борисом Милетићем у Градској кући. Он му је пожелео срдачну добродошлицу у Нови Сад, актуелну Омладинску престоницу Европе, град проглашен за Европску престоницу културе 2021. године.

Градоначелник Пуле се захвалио на гостопримству и изразио задовољство због тога што је по први пут у званичној посети Новом Саду, локалној самоуправи која је у региону и Европи позната по изузетно брзом развоју, модернизацији и освајању престижних титула. Саговорници су се сложили да је много сличности у функционисању два града, те да је овај сусрет одлична прилика за размену искустава.

Градоначелник Вучевић је напоменуо да је пре неколико дана посетио Хрватско национално веће у Новом Саду и истакао да се таквим састанцима, као и данашњим сусретом, унапређују односи два народа. Он је додао да Град Нови Сад негује добре односе са градовима из Хрватске, а да је до сада имао највише контаката са Ријеком и Загребом, док је потпуно отворен за сарадњу и са Пулом.

Нови Сад, 28. новембар 2019. године