Čitaj mi

GRADONAČELNIK PULE POSETIO NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem u Gradskoj kući. On mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu u Novi Sad, aktuelnu Omladinsku prestonicu Evrope, grad proglašen za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Gradonačelnik Pule se zahvalio na gostoprimstvu i izrazio zadovolјstvo zbog toga što je po prvi put u zvaničnoj poseti Novom Sadu, lokalnoj samoupravi koja je u regionu i Evropi poznata po izuzetno brzom razvoju, modernizaciji i osvajanju prestižnih titula. Sagovornici su se složili da je mnogo sličnosti u funkcionisanju dva grada, te da je ovaj susret odlična prilika za razmenu iskustava.

Gradonačelnik Vučević je napomenuo da je pre nekoliko dana posetio Hrvatsko nacionalno veće u Novom Sadu i istakao da se takvim sastancima, kao i današnjim susretom, unapređuju odnosi dva naroda. On je dodao da Grad Novi Sad neguje dobre odnose sa gradovima iz Hrvatske, a da je do sada imao najviše kontakata sa Rijekom i Zagrebom, dok je potpuno otvoren za saradnju i sa Pulom.

Novi Sad, 28. novembar 2019. godine