Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО УЧЕСНИКЕ ДУНАВСКЕ РЕКТОРСКЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је учеснике 26. годишњег састанка Дунавске ректорске конференције. Универзитет у Новом Саду домаћин је овогодишње конференције, која је окупила више од 120 учесника из земаља Дунавског региона, а током три дана разговарано је о темама као што су финансирање докторских студија, климатске промене, заштита животне средине и културног и природног наслеђа и међународна академска мобилност.

-Велика ми је част и задовољство што је Нови Сад домаћин Годишње Дунавске ректорске конференције. Образовање је процес који траје читавог живота, а од његовог квалитета зависи и напредак друштва. Због тога је неопходно перманентно радити на унапређивању образовног система, посебно када је реч о високом школству које треба да изнедри стручњаке највишег ранга- истакао је градоначелник Павличић поздрављајући учеснике Конференције.

Дунавска ректорска конференција највећа је европска академска мрежа која је посвећена развоју високог образовања и развоју универзитета у земљама подунавског региона. Основана је у Бечу 1983. године и има више од 50 чланица из 13 земаља.

Нови Сад, 5. фебруар 2010. године