Čitaj mi

GRADONAČELNIK PRIMIO UČESNIKE DUNAVSKE REKTORSKE KONFERENCIJE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je učesnike 26. godišnjeg sastanka Dunavske rektorske konferencije. Univerzitet u Novom Sadu domaćin je ovogodišnje konferencije, koja je okupila više od 120 učesnika iz zemalja Dunavskog regiona, a tokom tri dana razgovarano je o temama kao što su finansiranje doktorskih studija, klimatske promene, zaštita životne sredine i kulturnog i prirodnog nasleđa i međunarodna akademska mobilnost.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što je Novi Sad domaćin Godišnje Dunavske rektorske konferencije. Obrazovanje je proces koji traje čitavog života, a od njegovog kvaliteta zavisi i napredak društva. Zbog toga je neophodno permanentno raditi na unapređivanju obrazovnog sistema, posebno kada je reč o visokom školstvu koje treba da iznedri stručnjake najvišeg ranga- istakao je gradonačelnik Pavličić pozdravljajući učesnike Konferencije.

Dunavska rektorska konferencija najveća je evropska akademska mreža koja je posvećena razvoju visokog obrazovanja i razvoju univerziteta u zemljama podunavskog regiona. Osnovana je u Beču 1983. godine i ima više od 50 članica iz 13 zemalja.

Novi Sad, 5. februar 2010. godine