Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО ОСВАЈАЧА СРЕБРНЕ МЕДАЉЕ НА МЕЂУНАРОДНОЈ ИНФОРМАТИЧКОЈ ОЛИМПИЈАДИ

 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за образовање мр Владимир Јелић примили су ученика Гимназије „Јован Јовановић Змај“ Димитрија Ердељана који је  освојио сребрну медаљу на Међународној информатичкој олимпијади на Тајвану и његовог професора Марка Савића.

- Користим прилику да у име Града Новог Сада и у своје лично име честитам нашем младом суграђанину и његовом професору на изузетном успеху који су остварили на Међународној информатичкој олимпијади на Тајвану. Ово је сјајан начин да се Србија  и наш град представе у најбољем светлу и можемо слободно рећи да је Димитрије Ердељан понос Новог Сада - рекао је градоначелник Милош Вучевић и додао да ће Град наставити да подржава талентоване ученикеи да негује праве вредности.

Члан Градског већа за образовање мр Владимир Јелић је истакао да је Град Нови Сад  финансијски до сада већ помагао ученицима који су остварили најбоље резултате на такмичењима и најавио да Градска управа за образовање планира да постојећи Фонд за талентоване ученике са досадашњих пет милона динара  увећа на десет милиона динара.

-На тај начин Град Нови Сад показује одлучност да подржи оно најбоље што има, а то су млади људи на којима морамо заснивати будућност нашег града – изјавио је мр Владимир Јелић.

Према речима Димитрија Ердељана Међународа информатичка олимпијада је била одлична прилика и место да се упозна са младима из целог света који имају иста или слична интересовања,  а постигнути успех представља само потврду његовог рада у претходној години.

Димитрије је ове године осим сребра на Тајвану, освојио и прво места на државним такмичењима из физике и информатике, као и на Српској информатичкој олимпијади.

На овогодишњој 26. Међународној информатичкој олимпијади у Тајпеју на Тајвану учествовало је 311 такмичара из 82 земље. Четворица младих програмера из Србије освојила су три медаље, две сребрене и једну бронзану.

Нови Сад, 31. јул 2014. године