Čitaj mi

GRADONAČELNIK PRIMIO OSVAJAČA SREBRNE MEDALJE NA MEĐUNARODNOJ INFORMATIČKOJ OLIMPIJADI

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimir Jelić primili su učenika Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ Dimitrija Erdelјana koji je  osvojio srebrnu medalјu na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi na Tajvanu i njegovog profesora Marka Savića.

- Koristim priliku da u ime Grada Novog Sada i u svoje lično ime čestitam našem mladom sugrađaninu i njegovom profesoru na izuzetnom uspehu koji su ostvarili na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi na Tajvanu. Ovo je sjajan način da se Srbija  i naš grad predstave u najbolјem svetlu i možemo slobodno reći da je Dimitrije Erdelјan ponos Novog Sada - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da će Grad nastaviti da podržava talentovane učenikei da neguje prave vrednosti.

Član Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimir Jelić je istakao da je Grad Novi Sad  finansijski do sada već pomagao učenicima koji su ostvarili najbolјe rezultate na takmičenjima i najavio da Gradska uprava za obrazovanje planira da postojeći Fond za talentovane učenike sa dosadašnjih pet milona dinara  uveća na deset miliona dinara.

-Na taj način Grad Novi Sad pokazuje odlučnost da podrži ono najbolјe što ima, a to su mladi lјudi na kojima moramo zasnivati budućnost našeg grada – izjavio je mr Vladimir Jelić.

Prema rečima Dimitrija Erdelјana Međunaroda informatička olimpijada je bila odlična prilika i mesto da se upozna sa mladima iz celog sveta koji imaju ista ili slična interesovanja,  a postignuti uspeh predstavlja samo potvrdu njegovog rada u prethodnoj godini.

Dimitrije je ove godine osim srebra na Tajvanu, osvojio i prvo mesta na državnim takmičenjima iz fizike i informatike, kao i na Srpskoj informatičkoj olimpijadi.

Na ovogodišnjoj 26. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Tajpeju na Tajvanu učestvovalo je 311 takmičara iz 82 zemlјe. Četvorica mladih programera iz Srbije osvojila su tri medalјe, dve srebrene i jednu bronzanu.

Novi Sad, 31. jul 2014. godine